Tandhälsa är en aktuell samhällsfråga

Tandhälsa är en samhällsfråga som mer eller mindre alltid varit aktuell. Men med en stigande inflation som gör att det blir dyrare att leva blir frågan kring tandvård återigen en aktuell samhällsfråga. Det är helt enkelt många som inte har råd att gå till tandläkaren. Om du vet med dig att du inte varit hos tandläkaren på länge är det en god idé att redan nu boka en tid för en förebyggande behandling. Ett tips är att boka in en tid hos Södertandläkarna som bland annat erbjuder förebyggande tandvård.

Bli väl omhändertagen av Södertandläkarna

Södertandläkarna finns på Medborgarplatsen och deras huvudsakliga inriktning är att återskapa naturliga och fungerande tänder. Det arbetar kvalificerad och välutbildad personal hos Södertandläkarna som har en god förmåga att lyssna. Du blir helt enkelt väldigt väl omhändertagen av dem. Kontakta dem om du har några frågor kring någon behandling.

Olika vård för tänder och kroppen

Personer som har en låg inkomst är ofta dem som väljer bort tandläkarbesöken även om de är i behov av tandläkarvård. Det har gjorts studier på att det är en stor skillnad mellan dem med låg respektive hög inkomst när det kommer till tandvård. Det statliga tandvårdsstödet som finns räcker inte heller till för att individer med en sämre ekonomi ska ha råd att gå till tandläkaren. Tänderna och munhälsan är en otroligt viktig del av allmänhälsan men trots det har alla inte samma förutsättningar till vård som om du brutit en arm, vilket är problematiskt.